Het team

 

Nadine Claessen

BIG nummer N.A.J. Claessen 690 65 46 2925

Gezondheidszorgpsycholoog (sinds 20-04-2006)

Klinisch psycholoog (sinds 11-03-2011)

KvK nummer: 66403863

 

Lidmaatschap van de volgende beroepsverenigingen:
- Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologen en hun specialisme (NVGZP) www.nvgzp.nl
- Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) www.lvvp.nl
- Vereniging EMDR Nederland (VEN) www.emdr.nl
- Nederlandse Vereniging voor groepsdynamica en Groepspsychotherapie (NVGP) www.nvgp.nl 

Mijn naam is Nadine Claessen, eigenaar van Psychotherapie Praktijk Claessen. Ik ben BIG geregistreerd als gezondheidszorgpsycholoog en als klinisch psycholoog en hiermee bevoegd als specialist op het gebied van complexe diagnostiek en psychotherapie. Vanaf 2003 ben ik werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en in juli 2016 heb ik mijn eigen praktijk opgestart gericht op kortdurende behandeling, coaching en diagnostiek. 

De afgelopen jaren heb ik ruime ervaring in de psychiatrie opgedaan in diverse settings (poliklinisch, deeltijd & kliniek) met verschillende problematiek, waaronder verstandelijke beperking, trauma en persoonlijkheidsproblematiek. Mijn specialisaties liggen op het gebied van (groeps)psychotherapie en (differentiaal) diagnostiek, in het bijzonder persoonlijkheidsstoornissen en emotie- & impulsregulatieproblemen.

Naast patiëntenzorg lever ik een actieve bijdrage aan het opleiden van collega's in de vorm van werkbegeleiding, supervisie en lesgeven. Tevens voer ik opdrachten uit voor het bedrijfsleven en de overheid, waaronder Mental Check-up gesprekken, consultancy en coaching. Al deze diverse werkzaamheden zorgen voor het behoud van nieuwsgierigheid en voor het steeds blijven leren en opdoen van nieuwe ervaringen.

Sinds 2014 heeft zeilen mijn hart veroverd en tijdens mijn eigen leerproces werden de parallellen met therapie al snel duidelijk, wat in 2016 heeft geleid tot het opzetten van het aanbod Zeilen & Therapie i.s.m. Zeilschool Naarden. Het heeft mij veel rust en hernieuwd enthousiasme gebracht en ik hoop dat Zeilen & Therapie ook anderen weer energie en regie over het leven terug kan geven.

 


Spence van Melis

BIG nummer Spence van Melis 9914063025

Gezondheidszorgpsycholoog (sinds 12-04-2011)

 

 

Lidmaatschap van de volgende beroepsverenigingen:
- Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologen en hun specialisme (NVGZP) www.nvgzp.nl

Mijn naam is Spence van Melis. Ik werk inmiddels 12 jaar binnen de geestelijke gezondheidszorg en ben sinds 2011 als GZ-psycholoog opgenomen in het BIG-register. Ik ben gespecialiseerd in het uitvoeren van cognitieve gedragstherapeutische behandelingen van diverse klachten, maar in het bijzonder gericht op angstklachten (o.a. dwang, paniekstoornis, sociale fobie, posttraumatische stress-stoornis), stemmingsklachten en burnout.
 
Ik heb uitvoerige ervaring in het uitvoeren van de verschillende behandelprotocollen, maar kan daarnaast ook een op het individu toegesneden behandeling bieden. Ik werk met evidence-based technieken en hecht waarde aan up-to-date zijn qua wetenschappelijke ontwikkelingen. Ik vind het belangrijk dat cliënten snel geholpen kunnen worden en dat zij een adequate aanpak krijgen passend bij de problematiek. Ik werk klacht- en klantgericht en vindt een goede therapeutische relatie van zeer grote waarde. Ik ben voorstander van korte lijnen met de verwijzers en ben te allen tijde bereid tot overleg met de huisarts om de cliëntenzorg af te stemmen om tot een optimaal resultaat te komen.


Ellen Schoeman

De zin van het leven…..die schrijf je zelf

Mijn naam is Ellen Schoeman.

Met plezier werk ik als online office manager voor Psychotherapie Praktijk Claessen (PPC).

Naast het hebben van een eigen onderneming heb ik jarenlang ervaring opgedaan in verschillende branches in o.a. de functie van directiesecretaresse en management-ondersteuner. Daardoor kan ik goed laveren tussen verschillende mensen en wensen.

Ik denk graag met u mee, voorzie het PPC-team van de juiste gegevens en help PPC in staat te zijn om zich volledig te kunnen richten op hun cliënten. Flexibel en toegankelijk samenwerken is voor mij een van de beste basis voor een positieve werkomgeving. Deze positieve werkomgeving is duidelijk voelbaar bij PPC.

Wij staan voor u klaar! Professioneel, betrokken, snel en duidelijk.

 

Heeft u een vraag, of wilt u graag een afspraak maken met één van de team-leden?

Neemt u dan gerust contact met mij op. U kunt dat doen

per mail: secretariaat@psychotherapiepraktijkclaessen.nl of

per telefoon: 06-45280622.


Lipkjen van Egmond

Mijn naam is Lipkjen van Egmond, GZ psycholoog (sinds april 2019), BIG nummer 09925929525. Na eerder elf jaar een eigen coachingspraktijk gevoerd te hebben, werk ik sinds 2013 als psycholoog. Begin 2019 heb ik de vervolg GZ-opleiding afgerond . Ik gebruik deze ‘verse’ en actuele kennis natuurlijk in mijn begeleidingstrajecten, naast oplossingsgerichte interventies, Acceptance and Commitment Therapy, cognitieve gedragstherapie, mindfulness en positieve psychologie. Echt luisteren, humor, nieuwsgierigheid en het uitgaan van iemands eigen herstelvermogen en krachtbronnen staan voor mij centraal. Behalve voor psychotherapiepraktijk Claessen werk ik voor een bedrijf dat psychologische dienstverlening biedt op het vlak van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid (Shared Ambition). Daarnaast geef ik trainingen, onder andere op het gebied van Mindfulness en communicatie.
In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn gezin of vrienden op het water te vinden, aan het wandelen, op de tennisbaan of ben ik verdiept in een goed boek.


Carolien ten Brinke

BIG nummer C. ten Brinke 29043393625

 

Registraties: Registerpsycholoog NIP

Mijn naam is Carolien ten Brinke, gezondheidszorgpsycholoog. Sinds 1999 ben ik werkzaam als psycholoog in verschillende werkvelden, zoals psychiatrie, verslavingszorg en revalidatie/reintegratie.  10 jaar geleden ben ik als zelfstandige gaan werken. In het kader van de opleiding tot GZ-psycholoog heb ik samengewerkt met Nadine Claessen, welke we voortgezet hebben na de opleiding.

Belangrijke waarden en drijfveren in mijn leven, en als afgeleide daarvan ook in mijn werkwijze, zijn het best te omschrijven als openheid, gelijkheid, helderheid, eerlijkheid, gericht op samen dingen doen.Mijn visie is dat door oprecht contact, er een basis ontstaat voor vertrouwen en dat dit een vereiste is voor (duurzame) verandering. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat elk mens alle antwoorden in zich heeft die nodig zijn om te komen tot een passende oplossing voor zijn/haar situatie. Het vinden van deze antwoorden is uiteraard een kunde en kunst, waarbij ik door mijn manier van werken graag een bijdrage wil leveren. Dit betekent onder andere dat ik vooral werk met interventies vanuit de cognitieve gedragstherapie, EMDR, schematherapie en oplossingsgerichte interventies.