Wie zijn wij?

Nadine Claessen

BIG nummer N.A.J. Claessen 

690 65 46 2925

Gezondheidszorgpsycholoog 

(sinds 20-04-2006)

Klinisch psycholoog

(sinds 11-03-2011)

KvK nummer: 66403863 

 

Lidmaatschap van de volgende beroepsverenigingen:
- Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologen en hun specialisme (NVGZP) www.nvgzp.nl
- Vereniging EMDR Nederland (VEN) www.emdr.nl
- Nederlandse Vereniging voor groepsdynamica en Groepspsychotherapie (NVGP) www.nvgp.nl 

- Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) www.lvvp.nl 

 

Mijn naam is Nadine Claessen, eigenaar van Psychotherapie Praktijk Claessen. Ik ben BIG geregistreerd als gezondheidszorgpsycholoog en als klinisch psycholoog en hiermee bevoegd als specialist op het gebied van complexe diagnostiek en psychotherapie. Vanaf 2002 ben ik werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en in juli 2016 heb ik mijn eigen praktijk opgestart gericht op kortdurende behandeling, coaching en diagnostiek. 

De afgelopen jaren heb ik ruime ervaring in de psychiatrie opgedaan in diverse settings (poliklinisch, deeltijd & kliniek) met verschillende problematiek, waaronder verstandelijke beperking, trauma en persoonlijkheidsproblematiek. Mijn specialisaties liggen op het gebied van (groeps)psychotherapie en (differentiaal) diagnostiek, in het bijzonder persoonlijkheidsstoornissen en emotie- & impulsregulatieproblemen.

Naast patiëntenzorg lever ik een actieve bijdrage aan het opleiden van collega's in de vorm van werkbegeleiding, supervisie en lesgeven. Tevens voer ik opdrachten uit voor het bedrijfsleven en de overheid, waaronder Mental Check-up gesprekken, consultancy en coaching. Al deze diverse werkzaamheden zorgen voor het behoud van nieuwsgierigheid en voor het steeds blijven leren en opdoen van nieuwe ervaringen.

Sinds 2014 heeft zeilen mijn hart veroverd en tijdens mijn eigen leerproces werden de parallellen met therapie al snel duidelijk, wat in 2016 heeft geleid tot het opzetten van het aanbod Zeilend Coachen i.s.m. Zeilschool Naarden. Het heeft mij veel rust en hernieuwd enthousiasme gebracht en ik hoop dat Zeilend Coachen ook anderen weer energie en regie over het leven terug kan geven.

Mijn manier van werken wordt gekenmerkt door gelijkwaardigheid, transparantie en directheid, waarbij de focus van de behandeling ligt op de mens en zijn/haar unieke eigenschappen. 


Ellen Schoeman

De zin van het leven…..die schrijf je zelf

Mijn naam is Ellen Schoeman.

Met plezier werk ik als online office manager voor Psychotherapie Praktijk Claessen (PPC).

Naast het hebben van een eigen onderneming heb ik jarenlang ervaring opgedaan in verschillende branches in o.a. de functie van directiesecretaresse en management-ondersteuner. Daardoor kan ik goed laveren tussen verschillende mensen en wensen.

Ik denk graag met u mee, voorzie het PPC-team van de juiste gegevens en help PPC in staat te zijn om zich volledig te kunnen richten op hun cliënten. Flexibel en toegankelijk samenwerken is voor mij een van de beste basis voor een positieve werkomgeving. Deze positieve werkomgeving is duidelijk voelbaar bij PPC.

Wij staan voor u klaar! Professioneel, betrokken, snel en duidelijk.

Heeft u een vraag, of wilt u graag een afspraak maken met één van de team-leden? Neemt u dan gerust contact met mij op.

U kunt dat doen per mail: secretariaat@psychotherapiepraktijkclaessen.nl of per telefoon: 06-45280622.


Emmy van der Peet- Wierstra

Mijn naam is Emmy van der Peet-Wierstra. Ik werk sinds 2014 als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg en heb in 2020 de postacademische opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) afgerond.
De afgelopen jaren heb ik gewerkt als psycholoog in de (klinische) verslavingszorg waardoor ik veel ervaring heb opgedaan met o.a. verslavingsproblematiek, angst- en stemmingsklachten en persoonlijkheidsproblematiek in zowel individuele behandelingen als in groepstherapie. Ik ben een betrokken behandelaar en vind een persoonsgerichte benadering, een goede therapeutische relatie en ruimte voor zorg op maat erg belangrijk.
  

 

BIG nummer Emmy van der Peet- Wierstra 49928420925

Gezondheidszorgpsycholoog (sinds 12-10-2020) 


Jackie Dallimer

BIG nummer J.Dallimer 899 23 88 6425

Gezondheidszorgpsycholoog (sinds 31-07-2017)

Lidmaatschap van de volgende beroepsverenigingen:
- Nederlandse Instituut van Psychologen (NIP) www.psynip.nl

 

Mijn naam is Jackie Dallimer. Sinds 2007 werk ik in de Geestelijk Gezondheidszorg (GGZ). Afgelopen jaren heb ik psychologische behandelingen uitgevoerd bij volwassenen, met een grote diversiteit in zowel psychische als lichamelijke klachten.

In mijn werkzaamheden als Gezondheidszorg Psycholoog werk ik vaak intuïtief en pas ik diverse interventies toe, waaronder; zelfregulatiemethodes, cognitieve gedragstherapie (CGT), Eye Movement Desensitization Reprocessing (EMDR), dialectische gedragstherapie (DGT) en Schematherapie. In alles wat ik doe streef ik naar het bereiken van een duidelijke focus.  Ik help graag door woorden te geven aan onbewuste of impliciete boodschappen; hiermee ontstaat de mogelijkheid om echt met elkaar in gesprek te gaan over de gewenste richting. Belangrijk is  dat er ruimte is - of gecreëerd wordt - om verandering mogelijk te maken.

Wat heb ik nog meer te bieden:

Ik ben Engels en dus een native speaker Engels. Vanwege mijn persoonlijke achtergrond ben ik bekend met diverse Westerse en Aziatische culturen (o.a. Engeland, Canada, Australia, Indonesië, Thailand) en de uitdagingen van mensen die vanuit het buitenland in Nederland komen wonen. Mijn kennis en ervaring(en) zet ik graag in zodat mensen vanuit hun eigen kracht weer verder kunnen.

Daarnaast is het voordeel van het goed beheersen van twee talen dat je het ervaren emotionele gevoel in woorden kunt omzetten.

Beheers jij de Nederlandse taal nog niet voldoende dan is het onder woorden brengen van je gevoel soms heel erg lastig. Daardoor stuit je misschien op onbegrip, ben je geneigd om andere wegen te zoeken (terugtrekken) en geeft het veel innerlijke onrust. Het praten in je eigen taal, kan dan enorm helpend zijn. Mocht je op zoek zijn naar een Engelssprekende therapeut, dan kun je bij mij terecht.


Hanneke Buijks

BIG nummer H. Buijks 69918291225

Gezondheidszorgpsycholoog sinds 01-08-2014

Mijn naam is Hanneke Buijks en ik ben sinds 2007 werkzaam als psycholoog. Ik ben mijn loopbaan begonnen als medisch psycholoog in een academisch ziekenhuis, waar ik in 2014 de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog heb afgerond. Sindsdien ben ik met veel plezier als behandelaar in de GGZ werkzaam. Ik werk graag in een kleinschalige praktijk waar ik persoonlijke zorg op maat kan bieden in transparante, gelijkwaardige samenwerking met de client. Kenmerkend voor mij als behandelaar zijn een betrokken, open en milde houding. We gaan samen actief aan de slag en er mag zeker ook gelachen worden. In mijn behandelingen is er veel aandacht voor ervaren en oefenen. Ik maak daarbij o.a. gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR, schematherapie en mindfulness.

Lidmaatschap van de volgende beroepsverenigingen:
- Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologen en hun specialisme (NVGZP) www.nvgzp.nl


Dennis Marcelissen

BIG nummer D.J.P. Marcelissen 799 1107 9525

Gezondheidszorgpsycholoog sinds 01-01-2009

 

Lidmaatschap van de volgende beroepsverenigingen:

-Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) www.lvvp.nl

-Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapieën (VGCT)www.vgct.nl

-Vereniging EMDR Nederland (VEN) www.emdr.nl

-Vereniging voor Schematherapie www.schematherapie.nl(aanvraag lidmaatschap loopt nog)

Mijn naam is Dennis Marcelissen. Sinds 2004 ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Na jaren in loondienst gewerkt te hebben ben ik in 2017 mijn eigen praktijk gestart, Praktijk Denmar, die zich met name richt op kortdurende psychologische behandelingen. Hierbij valt te denken aan behandelingen van angst- en stemmingsstoornissen, lichamelijk onverklaarde klachten en trauma’s. In het verleden heb ik veel ervaring opgedaan binnen de medische psychologie en met de behandeling van het chronische vermoeidheid syndroom (cvs) en de behandeling van vermoeidheid na- en tijdens het doormaken van kanker.

 

In mijn behandelingen zet ik met name technieken in uit de cognitieve gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy en schematherapie. Ik vind het van belang dat de behandeling toegespitst is op de behoefte van de individuele cliënt. Wanneer mogelijk ben ik voor een doelgerichte en kortdurende behandeling. Wanneer u meer nodig heeft dan breng ik graag zorgvuldig samen met u in kaart waar de behoefte ligt en hoe we die kunnen invullen met als resultaat een zo optimaal mogelijk traject.

 

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn gezin om te gaan wandelen, fietsen of een stad te bezoeken. Daarnaast kijk ik op zijn tijd een film en houd ik me met veel plezier bezig met tennis.