De regie over uw leven kwijt? Op zoek naar hernieuwde passie? Gooi het roer om en kom aan boord!

Zeilend Coachen is er voor ieder die wil veranderen, zichzelf beter wil leren kennen en graag wil leren zeilen. Zeilend Coachen is aangewezen bij stress, (dreigende) burn-out, somberheid/ depressie, weinig zelfvertrouwen en angstklachten. 

U krijgt professionele zeil les, waarin u leert hoe u de boot effectief kunt voortbewegen. De basisprincipes van het zeilen worden behandeld, specifiek het zoeken naar het juiste evenwicht tussen enerzijds voorwaartse stuwing (wind) en anderzijds weerstand (zeilstand).

Zeilen is net als het leven, de omstandigheden veranderen voortdurend en vragen om flexibel reageren en aanpassen. Hoe zorgt u voor rust aan boord bij harde wind, hoe anticipeert u op plotselinge veranderingen; houdt u vast aan uw koers of zet u de zeilen bij? Er wordt steeds weer gezocht naar het optimale evenwicht tussen stuwing en weerstand. Dit betekent ook grenzen leren herkennen, tijdig leren ingrijpen en goed voorbereid zijn. U leert regie te krijgen en te houden op de boot. De zeilboot geeft directe feedback op uw keuzes en fungeert hiermee als een spiegel van uw functioneren. Zeilen is ook genieten, ontspannen, in contact zijn met water en wind, uit uw hoofd en in uw lijf, ver weg van alle hectiek van alledag.

 

Uw leerproces en de manier waarop u omgaat met de veranderende omstandigheden op de boot, geven inzicht in uw persoonlijkheid en in uw vaste denk- en/of gedragspatronen. Bent u bijvoorbeeld een echte denker? Dan ligt er de uitdaging om meer contact te maken met uw gevoel, door niet te bedenken waar de wind vandaan komt, maar dit te ervaren. Of bent u een doener? Dan ligt de uitdaging er wellicht in om voldoende te leren ontspannen en controle los te laten, door de touwtjes te laten vieren, door zomaar over een andere boeg te varen of door toch eerst een vaarplan te maken alvorens vaart te maken.

Het combineren van zeilen en therapie geeft de ruimte om af te wisselen tussen praten en doen, tussen activiteit en ontspanning en tussen uitdaging of herhaling. Hiermee kan er zorg op maat worden geleverd, afgestemd op de individuele behoefte.

 

Kortom, Zeilend Coachen biedt de mogelijkheid om op een speelse en ontspannen manier, u zelf beter te leren kennen en actief te oefenen met ander gedrag. Het combineren van inzicht, experimenteren en ervaren, versnelt en verankert het veranderingsproces. Alles wat u leert op de boot kunt u direct toepassen in uw dagelijks leven. Hiermee kunt u binnen één dag het roer omgooien.

 

Zeilend Coachen vindt plaats in Naarden op het prachtige Gooimeer en wordt aangeboden door Dirk-Jan van Hensbergen, eigenaar van Zeilschool Naarden en Nadine Claessen, Klinisch psycholoog. 

 

Duur en Kosten

De duur en kosten van het traject zijn sterk afhankelijk van de hulpvraag waarmee u zich meldt. Het aantal zeilsessies wordt afgestemd op uw behoefte en kan gecombineerd worden met aanvullende individuele therapie.

In principe gaan we de hele dag het water op (9.30-17.00 uur) zodat er voldoende tijd is om te oefenen en te verdiepen. Een halve dag (9.30-13.00 uur of 13.30-17.00 uur) is eveneens mogelijk. De kosten worden berekend op basis van een uurtarief van €100 – u ontvangt hiervoor een factuur.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, dan kunt u Contact opnemen met Nadine Claessen (06-41795178).

 

Adres en parkeren

U kunt gratis parkeren bij de jachthaven van Naarden. De parkeerplaats bevindt zich tegenover het NH hotel.

Adres voor navigatie: IJsselmeerweg 3, 1411 AA, Naarden.

 

Links

www.zeilendcoachen.nl

www.zeilschoolnaarden.nl

www.jachthavennaarden.nl